INTERNI. The Magazine of Interiors and Contemporary Design

Now Reading:
Tailor-made luxury
Archivio: People

Tailor-made luxury

Among the projects of Contract G Swiss, the exclusive interiors of the Chedi Andermatt hotel and residences in Switzerland
Data Pubblicazione: 2 February 2018

Contract G Swiss is a young global contract company based in Lugano, which offers elegant custom solutions for interiors and refined furnishing complements for residential and commercial spaces.

Combining Italian creativity with Swiss logistics, the firm works on hotels, luxury residences, spas, resorts, public and private entertainment facilities, collaborating with international architects.   

Their prestigious achievements include the London Hilton Casino, the Armani boutiques and the development – in collaboration with ASA – Andermatt Swiss Alps – of the hotel and the first series of residences of The Chedi Andermatt in Switzerland. The hotel complex has recently also opened a restaurant and a jewelry store.

An innovative showroom of 600 m2 is now planned inside the firm’s headquarters near Lugano. “Contract G Swiss will invest in research and development, focusing on original habitat scenarios, relying on new technologies and involving industrial and crafts firms in a shared project,” says the CEO of the Swiss company Ambrogio Cichello. “We will soon see the launch of a new brand - The Perfect Project - in collaboration with Italian companies of reference in the sector of materials for architectural interiors.”

The new strategy develops from the creativity and expertise of Maurizio Favetta and Kingsize architects.

Previous Next
Now Reading:
A new center for Bergamo
Archivio: People

A new center for Bergamo

Data Pubblicazione: 2 February 2018

Flânerie wins the competition for the revitalization of the center of Bergamo Bassa.

The announcement of the victory of the project developed by the group guided by Luigino Pirola and composed of Maria Claudia Peretti, Simone Zenoni, Carlo Peretti, Gianluca Gelmini and Elena Franchioni marked the official conclusion of the European urban design competition organized by the City of Bergamo for the renewal of the center of the lower part of Bergamo.

The jury for the competition was chaired by Fulvio Irace and composed of Fulvio Adobati (DUC), Enric Massip-Bosch (Ordine degli Architetti PPC of the Province of Bergamo), Dario Mazza (City of Bergamo) and Paola Morganti (Ordine degli Ingegneri of the Province of Bergamo).

Previous Next
Now Reading:
A starry sky in the kitchen
Archivio: People

A starry sky in the kitchen

The choice of an exhaust hood varies according to different needs
Data Pubblicazione: 2 February 2018

Always in search of advanced systems to improve life in the kitchen, Falmec presents the new Sirio ceiling-mounted exhaust hood, a solution built into the suspended ceiling, occupying very little space.

With its perimeter exhaust system and the sober elegance of white tempered glass, Sirio represents an ideal solution for kitchens where minimal style and geometric rigor are the main parameters.

Sirio is part of the Design line, a collection that acts as an incubator of ideas, a constant work in progress, using sophisticated materials and innovative new technologies.

Previous Next
Now Reading:
A treasure chest of wood and steel
Archivio: People

A treasure chest of wood and steel

Data Pubblicazione: 1 February 2018

The new C19 designed by MAMA Arch. Massimo Manfredini in the historical center of Borgosesia, a town in Valsesia at the foot of the Monte Rosa massif, is like a warm, welcoming cavern.

Located in a Liberty-style building on Via Roma, the project is based on the local tradition: low, compact houses, thick walls, small openings for protection from the cold.

The suspended ceiling in blanched oak continues on one wall, enveloping the space. The wall terminates in a shelf which in the restaurant configuration remains lowered, while in the aperitif-event configuration it is raised to function as a counter. The contrast with the dark gray of the other walls adds rhythm to the spaces.

The entrance features a bar counter conceived as an enormous wooden ram that floats on a backlit white opaline plexiglas base. The effect is that of a heavy, compact mass suspended in a light, evanescent setting, lit with an Uto suspension lamp by Foscarini.

 

Previous Next