INTERNI. The Magazine of Interiors and Contemporary Design

Now Reading:
View of Turin
Archivio: People

View of Turin

The GDG house by the studio Sferico Architetti stands out for luminous spaces and indoor-outdoor continuity

Ritmonio faucets have been chosen for the bathroom
Data Pubblicazione: 4 January 2018
The design and furnishing of the interiors of Casa GDG in Turin have been done by the studio Sferico Architetti with an accent on indoor-outdoor continuity – with a clear separation between daytime and nighttime zones – where light is the protagonist as an integral part of the architecture itself.

The bathroom is lit by LED strips in the mirror and the ceiling.

The products by Ritmonio are perfectly in line with the style of the house: the iconic Diametro 35 Inox faucet collection has a characteristic steel finish that stands out amidst the neutral colors of the bathroom to create a light, harmonious setting.

Previous Next
Now Reading:
Sophisticated geometry
Archivio: People

Sophisticated geometry

The architect Fabio Ferrillo of the studio OFF Arch has renovated the entrance hall of the production facility of the fashion brand MSGM
Data Pubblicazione: 28 December 2017

The complex that contains the headquarters of MSGM in Filottrano, in the province of Ancona, had been abandoned for many years, and had a technical ceiling dating back to the 1960s with a 3D diamond pattern.

The architect Fabio Ferrillo, founder of the studio OFF Arch, decided to conserve this existing feature, enhancing it in a contemporary way.

To emphasize the glossy, colorful surfaces of the interiors created by Giulio Minoletti in the 1950s, a system of panels in brass, black stone and green onyx has been created on the walls, softened by a warm rose color.

The entrance features a glass volume with a diamond form to contain a greenhouse. A restored divider partition in bronze-finish aluminium with mobile blades of different types of glass separates a meeting room featuring a large table in black glass and onyx.

The hall leads to the main staircase where a game of diagonals in white marble, black stone and glass generates an unusual, refined space.

 

Previous Next
Now Reading:
Giant chimera
Archivio: People

Giant chimera

Data Pubblicazione: 19 December 2017

Ora Ito has designed the new offices of the media division of LVMH, containing Le Parisien and Les Echos in Paris. A very luminous pavilion on four levels, connected by a breathtaking staircase.

“I wanted the staircase to be the fulcrum of the building: a structure that ripples in space, shaping it, giving it character. A giant chimera, half whale, half serpent, that captures you, swallows you and spits you out on the right floor,” the designer says.

A parametric sculpture, captivating with its biomorphic structure, like a tornado that invades a peaceful work environment.

“The staircase goes beyond architecture. The offices are minimalist, functional, without decoration. The elegant details are discreet. The only surprise of high visual impact is this enormous body that rises through the building and lends itself to various functions: reception, divider partitions, dining hall, walls of the auditorium,” Ora Ito explains.

Ora Ito has also designed the community areas of the entire real estate project of 10 Grenelle, with an area of over 30,000 square meters.

Photos by We Are Content(s).

Previous Next
Now Reading:
Artemide lights up FICO
Archivio: People

Artemide lights up FICO

Data Pubblicazione: 19 December 2017

Artemide lights up FICO Eataly World, the world’s largest food park with an area of 100,000 square meters to focus on biodiversity and the art of transformation of Italian cuisine. The facility was opened recently in Bologna.

Relying on its expertise, the famous lighting company has approached this project with the idea of adding character and variety to the spaces, while responding to functional and decorative needs: FICO is composed of various areas for the promotion and sale of excellent Italian products, alongside restaurants, cafes and theme zones.

Artemide has created specific solutions for each area, in dialogue with the architecture and natural light. Different atmospheres and luminous choreographies accompany visitors, shaping the perception and use of the various spaces.

 

Previous Next