The residence on the plains of the Treviso region combines clean, contemporary design with the warm style of wood

The new project by Mobart Ben for a residence at Mogliano Veneto intertwines tradition and modernity, two key values of the Belluno-based company that is a reference point across the territory for the design and production of wooden furnishings and finishes, made to measure in custom creations.

After careful study of the spaces – especially the living area – the company has opted for design with contemporary tones, giving the rooms a light, ‘metropolitan’ mood. Once again, the protagonist is wood, in this case hewn and seasoned larch, developed with simple, linear forms that provide a sense of spacious breadth.

In particular, the living area is divided from the entrance by a screen of suspended slats, allowing light to enter and creating an evocative visual effect, generating a tone of extreme lightness. The entrance features a wall of facing planks, alternating with a mirror and built-in shelves, and a cabinet behind the sofa with a wooden border.

The windowsill, also in larch, has been crafted to form a small bench that provides a sense of continuity with the outdoor panorama, almost an invitation to enjoy the area outside the apartment.

The extensible table for 6 to 8 persons, again in larch, has shaped sculptural legs and a top made with staves, giving rise to an interesting contrast between its sturdy structure and the almost suspended lightness of the rest of the living area.