The base station of the ski lift of Selva di Val Gardena, in symbiosis with the surrounding mountains, is the result of a project by the studio Perathoner Architects, with the contribution of Rubner Objektbau

At Selva di Val Gardena, amidst the imposing mountains of the Sassolungo and the Puez Group, in the heart of the Dolomites, the base station of the ski lift of Piz Seteur was built in just 6 months based on a project by the studio Perathoner Architects and thanks to the intervention of Rubner Objektbau, the general contractor of Gruppo Rubner specializing in large turnkey projects in wood, for the construction of the upper level containing storage facilities and staff lodgings, and the external cladding in brushed larch.

 

 

The project takes its cue from the surrounding mountain peaks, but also from the two most popular sports practiced in the zone, skiing and mountain biking, in a combination of dynamism, power, technology and nature.

The new installation is modern, innovative and customized, blending discreetly into the surrounding panorama.

 

The brushed larch wood has been treated with abrasive brushes to give it a darker color, similar to that of the neighboring forest.

The outer cladding is made with 620 shaped parts in certified laminated wood; each piece is different from the others, displaying its own natural characteristics.

 

The volume of the technical spaces is partially below ground, to make the building fit even more smoothly into the context.

In spite of very low temperatures, at an altitude of 1800 meters, Rubner Objektbau required only 2 months to complete the upper part in wood, of which 35 days were devoted to the assembly of the structure alone (walls and slabs).

 

gallery gallery
Foto di Harald Wisthaler
gallery gallery
Foto di Harald Wisthaler
gallery gallery
Foto di Harald Wisthaler
gallery gallery
Foto di Harald Wisthaler
gallery gallery
Foto di Harald Wisthaler
gallery gallery
Foto di Harald Wisthaler