The design approach of Studio Claudia Pelizzari involved reinterpretation of the layout, insertion of the latest physical plant systems, and a process of interior design touching on even the smallest technical, constructive and decorative details.

The family villa from the 1970s, with an area of 490 square meters, takes on a sophisticated atmosphere in which contemporary art is an integral part of the project.

 

The entrance, living area, dining room and kitchen form a continuum that dilates the spaces, thanks to the wall covering in greige paneling with large horizontal planks.

 

The divider is a door with two sliding panels, in glass with metal screening, to separate the dining area from the kitchen. The entrance features etched brass balanced with exotic woods like Macassar ebony and jacaranda. The living area, with a loft level, is dominated by a bookcase and a corner sofa in gray linen. A lead gray backdrop sets off a Lombard desk from the 17th century, near a work by Vanessa Beecroft.

 

The lighting design underlines architectural details and brings out decorative features with a wall washer effect, while museum spotlights illuminate the contemporary artworks.

In the bathrooms dramatic marble is joined by eucalyptus wood, brass and black Corian.