The restyling project of the corporate HQ of Ceramica Globo in Castel Sant’Elia (Viterbo), in an intense year of renovation work, is by the architect Romano Adolini.

 

The new image also reflects the company’s constant focus on quality, in all its possible interpretations: quality of labor, industrial processes and materials, all the way to the finished product.

 

The project covered the complete restructuring of all the internal spaces (from the reception to the offices), with new stoneware flooring in large format, for a total area of over 1000 m2, as well as the facade of the central building and the exhibition space, clad inside with bordered self-supporting panels in drawn sheet metal made with Cor-ten steel. The exterior surface clad in Cor-ten totals about 1300 m2.

 

The project stands out for its rigorous approach to environmental issues. The headquarters has a photovoltaic system for heating, making Globo an eco-friendly company, which also focuses on the entire production cycle – from raw materials to production – to guarantee ecosustainable industrial processes.

 

The new image is contemporary, sophisticated and rational, also thanks to interiors marked by neutral and luminous colors and finishes.