The new headquarters of Golden Goose in Milan designed in the interiors in collaboration with the ML Architettura studio

On the occasion of the twentieth anniversary, Golden Goose opens the new headquarters in Milan. The architectural project, developed internally by Golden Goose and in collaboration with the ML Architettura studio, is located in the area that will host the Olympic Village of the Milan-Cortina 2026 winter games.

Result of the transformation of two industrial buildings, the new headquarters are intended to be a reminder of the first historical site in Marghera located in an old foundry. Two parallelepipeds covered in black sheet metal that intersect with each other: this is how the new headquarters looks externally. The largest building, developed on three levels, covers an area of ​​3,670 square meters and is dedicated to offices, while the smaller one of 1,000 square meters is entirely dedicated to the showroom.

The absence of pillars in the original shed made it possible to develop a centripetal project in which everything converges towards the large central patio, a place in which to live all together, like a family in tune with corporate values. "A real creative laboratory to let our people experiment, create and dream", says Silvio Campara, CEO Golden Goose, "a house that brings with it the history of the brand through refined architectural elements, with an eye to the future while maintaining a sustainable approach ".

A showroom with a strong impact that is accessed through a corridor that in every season will become an immersive path to tell the different collections. With the aim of maintaining the original structure and highlighting the architectural space, the walls were entirely covered with spray-applied plaster and the lighting was created with a string of 11 18-meter long LED strips.

Seats by Mara, characterized by a simple and essential silhouette, furnish the large spaces dedicated to meetings and are outlined and interspersed with gold chromed display elements with an industrial character. The reference to the typical Seventies chairs combined with the industrial style that characterizes it, makes Simple a versatile seat suitable for modern and classic environments. Composed of an aluminum seat and back and a painted steel structure, it is stackable, light and easy to move and is also available in the stool version.

Designed as a large flexible space, the showroom in periods without a sales campaign can be used for different purposes related to Golden TV.