The Canal House loft in Amsterdam designed by Witteveen Architects

Architecture is the intuition that permits organization of space, light, forms and the air itself in perfect harmony. And harmony is precisely the focus of the renovation of Canal House, a loft in Amsterdam full of history, facing one of the canals. The loft has recently been renovated by Houtwerk BV, based on a project by Witteveen Architects.

The typical brick walls of the industrial era in which the building was constructed now border large spaces for a sensation of freedom and movement, where Hi-Macs acrylic stone in the Alpine White version lights up the space, mixed with metals, wood and glass. A silky product, warm to the touch, resistant to impact, scratching and chemicals, offering a wide range of choices in terms of colors, effects and textures, in uniform, variegated or even translucent models to achieve surprising effects of luminosity.

The bedroom is like an extension of the existing loft, renovated to match the image and materials used in the rest of the apartment. Hi-Macs has been used for the balustrade and the doors with built-in handles. The bathroom, towards the back of the space, is made with Hi-Macs from the walls to the floor, the shower and the bathtub built into the wall.

Photo: Herman van Heusden